Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτοαξιολόγηση stop. Από ιδεοληψία; Από αντιδραστικότητα; Όχι, από ευθύνη

Έφτασε η ώρα που πρέπει πάλι οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων να συνεδριάσουν με θέμα την αυτοαξιολόγηση. Είναι απίστευτη η εμμονή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, μετά την περυσινή ξεκάθαρη άρνηση του κλάδου. Αυτή τη φορά φοβούμενη Βατερλό έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τη μακιαβελική μέθοδο. Το ένα και μοναδικό μέσο που θεωρεί πως αγιάζεται από το σκοπό είναι η απειλή για κυρώσεις σε όσους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή την οποία έχουν εξαγγείλει ήδη τα σωματεία των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ).  

Αναρωτιέται όμως κανείς πως είναι δυνατόν η ηγεσία του υπουργείου να μη λαμβάνει υπόψιν την εκπεφρασμένη γνώμη των εκπαιδευτικών πάνω στην αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων έτσι όπως αυτή σαφώς διατυπώθηκε κατά την προηγούμενη φορά. Είναι δυνατόν να αγνοήσει ποσοστά πάνω από 90% συμμετοχής στην απεργία- αποχή; Είναι δυνατόν να ξαναεπιχειρήσει κάτι που σχεδόν σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα απορρίπτει; Πρόκειται για την πλήρη απαξίωση και αγνόηση της γνώμης ενός ολόκληρου κλάδου.

Ας προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Την ηγεσία του υπουργείου δεν την συγκινεί ούτε το γεγονός πως ακόμα και οι παρατάξεις που πρόσκεινται πολιτικά στο κυβερνόν κόμμα (ΔΑΚΕ) έχουν και αυτές εναντιωθεί στην αυτοαξιολόγηση; Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβει πως σύσσωμος ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει τραβήξει κόκκινη γραμμή για το συγκεκριμένο θέμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ  ή  ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου