Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας-Μέρος B΄ ,του Δ.Τσιριγώτη


Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας  γιατί  από τότε που κατήργησε τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μεταφέρθηκε όλη η δουλειά που βγάζανε, στα σχολεία.Tι e-school  και  σαχλαμάρες. Ζήτω  το i-school.Γιατί πραγματικά το σχολείο είμαι εγώ τώρα. Τα κάνω όλα .Καλύπτω πλέον δυο θέσεις (διδακτικού και διοικητικού προσωπικού) με το μισθό μισής. Του κάνω και οικονομία του υπουργού μου. Χαλάλι του όμως , γιατί χάρη σε αυτόν ξεπερνάω κάθε καινούργια μέρα τα όρια των δυνατοτήτων μου. Σπάω το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην αποδοτικότητα. Που το ήξερε ο άτιμος όμως; Ρίσκαρε λίγο ποντάροντας σε μένα ,αλλά,  τελικά δικαιώθηκε. Τον ευχαριστώ για άλλη μια φορά που πιστεύει στις ικανότητές μου. Είμαι αυτό που λένε αυτοεκπληρούμενη προφητεία του υπουργού μου. Που είσαι ρε μάνα να με θαυμάσεις .Αδικα ανησυχούσες τόσα χρόνια μήπως κουράζομαι .Τώρα με  δυο δουλειές κυριολεκτικά πετάω .Όλα μια ιδέα είναι τελικά.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

2 σχόλια:

  1. Ο υπουργός παιδείας έχει υιοθετήσει στην κυριολεξία το σύνθημα "εμπρός πίσω". Δυστυχώς απ'ότι φαίνεται σκοπός της εκπαίδευσης είναι η όξυνση του ανταγωνισμού, ο ετεροκατευθυνόμενος ρόλος του καθηγητή και η μαζική παραγωγή εξειδικευμένων εργατών για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς. Το θέμα είναι πώς οι καθηγητές, που είναι ίσως οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στο χώρο της παιδείας, μπορούν να αντιδράσουν και να αντιστρέψουν την κατάσταση. Καλό κουράγιο εύχομαι Δημήτρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες είναι Νικόλα .Οσο για την αντίδραση των καθηγητών δεν είμαι τόσο αισιόδοξος.Είναι πλέον φοβισμένοι και διασπασμένοι .Δοασπασμένοι όχι σε κόμματα και παρατάξεις αλλά σε κάτι πολύ χειρότερο :σε μονάδες.Ο καθένας προσπαθεί να σώσει τη πάρτη του.Μηδέν συλλογικότητα.Και δυστυχώς με την αξιολόγηση το φαινόμενο θα πάρει και άλλη διάσταση,του ακραίου ανταγωνισμού.Η αδιαφορία θα γίνει έχθρα.Διαίρει και βασίλευε.Κλασσικό αλλά καλό.

      Διαγραφή