Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο καμένος ,τον καπνό θα φοβηθεί ; του Δ.Τσιριγώτη


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη ρύπανση λόγω της αιθαλομίχλης που εκλύεται κυρίως από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες . Τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα και τα αιωρούμενα σωματίδια, τουλάχιστον διπλασιάστηκαν και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής τριπλασιάστηκαν, δημιουργώντας ένα τόσο πυκνό νέφος αιθαλομίχλης, που θύμιζε το Λονδίνο των αρχών της δεκαετίας του ΄50 .Κατά τη γνώμη μου κάποια πράγματα είναι υπερβολές αλλά και κάποια άλλα εντάσσονται σε μηχανισμούς απώθησης για να μην δούμε τη διάσταση του προβλήματος ̇ αυτό που οι ειδικοί λένε ‘’sleepers effect’’(κάνουμε ότι δεν υπάρχει το πρόβλημα ή ότι θα περάσει μόνο του).Ας τα πάρουμε με τη σειρά .
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.alfavita.gr


2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ανάλυση του φαινομένου (θυμίζει βιολογία γενικής παιδείας γ' λυκείου). Έτσι, να ξέρουμε τι συμβαίνει γιατί έχουμε γεμίσει εκατοτάδες τηλεοπτικούς μέντορες που υπό το προνόμιο του δημοσίου βήματος παραπλανούν και τρομοκρατούν τον κόσμο χωρίς να τον ενημερώνουν.
    Όσον αφορά στα του κράτους γέλασα απίστευτα. Η λογική της παράνοιας στην κυριολεξία.
    Δυστυχώς αυτή η παράνοια συντηρείται από έναν οργανωμένο γραφειοκρατικό και τεχνοκρατικό μηχανισμό ανθρωποκριτών που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως νούμερα και ποσοστά στατιστικών. Κατακρίνουν κάθε παράβαση του νόμου χωρίς να κατανοούν ότι το νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή